Ζήσε τη στιγμή - Art of Life

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ζήσε τη στιγμή

Ένας φίλος μου είπε κάτι σοφό..." ένας άνθρωπος που λατρεύει την ταχύτητα σε όλες τις στιγμές της ζωής του, πώς γίνεται να βάζει φρένο σε κάτι που τον κάνει να νιώθει πλήρης?". Αρχικά, δεν έδωσα σημασία.. Αργότερα κατάλαβα ότι δεν ήθελα να δώσω σημασία γιατί ήξερα ότι αυτά που έλεγε ήταν πραγματικότητα.

 

Οι άνθρωποι είμαστε παράξενοι, τελικά. Αναζητάμε απεγνωσμένα κάποιον διαφορετικό, κάποιον που θα μας απογειώσει και όταν έρθει, φοβόμαστε. Και σταματάμε τα πάντα. Ψάχνουμε τρόπους για να αποδείξουμε ότι δεν είναι πραγματικό. Βρίσκουμε δικαιολογίες για να αρχίσουμε να χανόμαστε σιγά σιγά.. Έτσι ξαφνικά.. χωρίς πολλές σκέψεις! 

 Κάποιος, θα μπορούσε να πει ότι αυτό είναι ο φόβος της δέσμευσης. Θα μπορούσε να είναι αν ήταν κάτι που γινόταν συνέχεια - αν υπήρχε "σύστημα". Μπορεί, όμως να είναι και η αρχή για κάτι τέτοιο. Η πορεία θα το δείξει.

 

Το θέμα είναι ότι πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως η ζωή είναι μικρή και φεύγει γρήγορα. Πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή έντονα σαν να είναι η τελευταία! Υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να κάνουν τόσα πολλά, αλλά δεν μπορούν ή έφυγαν νωρίς. Εμείς που μπορούμε, είμαστε συνέχεια αναβλητικοί. Λες και δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι το οποίο θα μας χαλάσει τα σχέδια. Θα συμβεί σε άλλους και όχι σε μας...

 



"Carpe Diem". Άδραξε τη μέρα, ζήσε το παρόν! Μία φράση από το ποίημα του Ορατίου, Ωδή I.XI, η οποία έγινε πιο γνωστή μέσα από την ταινία "Ο κύκλος των Χαμένων Ποιητών", 1989. Αυτό πρέπει να βάλεις στην ζωή σου και να το ζήσεις έντονα.

Κάνε σχέση με εκείνον που σε κάνει να νιώθεις όμορφα, σε κάνει να χαμογελάς, σε θέλει δίπλα του κάθε στιγμή, σε κάνει να νιώθεις πλήρης! Μην βάζεις τον φόβο ανάμεσά σας και μην έχεις δεύτερες σκέψεις. Βάλε στην ζωή σου αλατοπίπερο - ξεκίνα να βγαίνεις από την ρουτίνα! Μπορεί να νιώθεις περισσότερη σιγουριά όσο είσαι σε αυτή, αλλά πίστεψέ με, νιώθεις χαμένος αφού αφήνεις όμορφες στιγμές να φεύγουν. Δεν θα ξαναγυρίσουν, κατάλαβέ το. Σταμάτα τις δικαιολογίες... δεν οδηγούν πουθενά.

Άλλαξε, λοιπόν, την φράση... " ένας άνθρωπος που λατρεύει την ταχύτητα σε όλες τις στιγμές της ζωής του, ΔΕΝ βάζει φρένο σε κάτι που τον κάνει να νιώθει πλήρης".


Κλείσε τα μάτια, πάρε μια βαθιά ανάσα και ξεκίνα να ζεις την κάθε στιγμη!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ζησε τη στιγμη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Πρόταση Ομορφιάς