Η αγάπη - Art of Life

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Η αγάπη


















Η αγάπη είναι το δυνατότερο συναίσθημα που υπάρχει. Είναι κάτι που δεν μπορείς να εξηγήσεις με λόγια, αλλά με πράξεις. Μπορείς να πεις ότι έχει πολλά "πρόσωπα" η αγάπη, αυτό είναι αλήθεια. Ο κάθε άνθρωπος αγαπάει με τον δικό του τρόπο κι έχει φτιάξει ένα δικό του μοτίβο στο μυαλό του. Όλα αυτά ξεκινάνε από την παιδική ηλικία. Διαμορφώνονται ανάλογα με τις επιρροές που θα υπάρχουν και τα γεγονότα που θα συμβούν με την πάροδο των χρόνων.

Η αγάπη, ουσιαστικά, είναι ένα πολύ έντονο συναίσθημα στοργής και αφοσίωσης σε κάποιον. Το πρώτο είδος αγάπης που συναντάμε στη ζωή μας είναι εκείνο των γονιών μας. Μια αγνή αγάπη, που δεν ζητάει ανταλλάγματα. Αγκαλιές γεμάτες λατρεία για μια ζωή που μόλις ήρθε στον κόσμο και έκανε ευτυχισμένους τους ανθρώπους γύρω από αυτήν. Ανιδιοτελής μέχρι το τέλος. Οι γονείς πάντα θα είναι δίπλα σου - με κάποιο τρόπο. Μοναδικός τους στόχος είναι η ευτυχία σου. Θα υπάρξουν προστριβές, καυγάδες, λόγια που πικραίνουν.. αλλά η αγάπη τους δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι μοναδική. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε εκείνη τη στιγμή, αλλά θα το καταλάβουμε όταν γίνουμε κι εμείς γονείς.


Η φιλική αγάπη είναι άλλο ένα σημαντικό είδος, το οποίο κυριαρχεί από τη στιγμή που αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας. "Κολλάμε" με άτομα που νιώθουμε πιο κοντά σε εμάς. Μοιραζόμαστε ατελείωτες στιγμές μαζί τους, γελάμε, παίζουμε, κάνουμε όνειρα. Θέλουμε να είμαστε μαζί τους μέχρι τα βαθιά γεράματα. Να μιλάμε ώρες ατελείωτες για τις καλές και τις κακές στιγμές, να γελάμε με τις αστείες καταστάσεις που περάσαμε μαζί, να είμαστε ενωμένοι σε ότι κι αν συμβεί. Οι περισσότερες φιλίες χάνονται... Λίγες είναι εκείνες που αντέχουν στον χρόνο. Η αγάπη που είχαμε, χάνεται κι αυτή μαζί με την φιλία. Ξαφνικά αρχίζουν τα ψέμματα, λιγοστεύει ο χρόνος που περνούσαμε μαζί και ουσιαστικά καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουμε τίποτα κοινό με αυτό το άτομο! 


Η "αναγκαστική" αγάπη είναι ένα είδος που συναντάμε σχεδόν καθημερινά στη ζωή μας. Δεν το έχουμε σκεφτεί ποτέ με αυτόν τον τρόπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κιόλας! Είναι το είδος της αγάπης που πρέπει να δείχνουμε σε κάποιον για να μας βοηθήσει. Αυτό μπορούμε να το βρούμε σε μια σχέση, σε μια φιλία, σε μια δουλειά. Κάποιοι μπορεί να το χαρακτηρίσουν και σαν είδος "συμπάθειας", αλλά με ανταλλάγματα. Σε μια φιλία μπορεί να δείχνουμε "αγάπη" για να κερδίσουμε πράγματα. Ουσιαστικά, να έχουμε δωρεάν βοήθεια σε κάτι που δεν ξέρουμε. Κάποιος που δεν γνωρίζει από υπολογιστές - ένα απαραίτητο κομμάτι για τη δουλειά του - θα βρει ένα άτομο που ξέρει και θα καταφέρει να κερδίσει αυτά που ήθελε χωρίς πολύ κόπο. Το μυστικό είναι να ξέρει ο άλλος τον τρόπο που θα τον πλησιάσει. Να δείξει συμπάθεια, ενδιαφέρον και να καταφέρει να τον πείσει ότι θέλει την φιλία του... αλλά με τον δικό του τρόπο... 


Αυτό το είδος μπορούμε να το βρούμε και στις σχέσεις. Να είσαι με κάποιον όχι γιατί τον αγαπάς πραγματικά, αλλά γιατί θες κάτι από αυτόν, Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουμε ακούσει για άτομα με "λεφτά αισθήματα". Άτομα που βάζουν στόχο τα χρήματα για να μπορέσουν να έχουν μια άνετη ζωή, χωρίς άγχος και ατελείωτους λογαριασμούς! Είναι ικανά να διαλύσουν μια οικογένεια για να πετύχουν τον σκοπό τους. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Νομίζουν ότι μπορούν να θυσιάσουν τα συναισθήματά τους για να κερδίσουν μια άνετη ζωή, όμως τα αποτελέσματα δεν μπορούν να τα φανταστούν. Το μεγάλο κενό που δημιουργείται στην ψυχή τους, ο ψυχικός πόνος και τα χρόνια που χάνονται με αυτό το παραμύθι.


Κάποιος άλλος μπορεί να το κάνει για να ικανοποιήσει τον εγωισμό του ή να κερδίσει ένα στοίχημα. Υπάρχει και αυτή η εκδοχή, φυσικά. Ένα είδος εκδίκησης για την χυλόπιτα που μπορεί να έφαγε κάποια στιγμή και που δεν μπόρεσε ποτέ να διαχειριστεί. Θέλει να καταφέρει με πάση θυσία να σε κάνει να τον αγαπήσεις και να σε ρίξει στο κρεβάτι. Θα σου λέει γλυκόλογα, θα σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια και εμπιστοσύνη για το άτομό του, θα κάνει θυσίες για να τον πιστέψεις ότι θέλει να παλέψει για σένα. Όταν σε καταφέρει και πάρει αυτό που θέλει, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Στην καλύτερη περίπτωση, θα βρει μια δικαιολογία και θα τελειώσει τη σχέση μαζί σου ενώ στη χειρότερη θα σου πει την αλήθεια με σκοπό να σε ισοπεδώσει και θα φύγει γελώντας. 


Όλοι οι παραπάνω είναι άτομα που δεν ξέρουν τι σημαίνει πραγματική αγάπη. Δεν έχουν αγαπήσει και δεν έχουν αγαπηθεί πραγματικά από κανέναν. Μπορεί να έχουν πληγωθεί στο παρελθόν και αυτό τους ανάγκασε να αλλάξουν εντελώς. Να μην νιώθουν, να μην θέλουν να μπουν στην διαδικασία της αγάπης για να μην πληγωθούν ξανά. 


Υπάρχουν και τα άτομα που ξέρουν πραγματικά να αγαπάνε. Που κάνουν θυσίες, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί θέλουν. Απλές θυσίες που έχουν μεγάλη σημασία για τον άλλον. Δείχνουν σεβασμό, σε ακούνε, είναι δίπλα σου όποτε τους χρειαστείς. Σε αγκαλιάζουν και νιώθεις την ζεστασιά τους, νιώθεις ασφαλής. Είναι δίπλα σου στις δύσκολες στιγμές, στις στιγμές που θες να μιλήσεις κάπου ή ακόμα και όταν θες να ξεσπάσεις. Είναι εκεί όταν νομίζεις ότι όλα έχουν χαθεί. Κάνετε όνειρα μαζί και κάνει τα πάντα για να γίνουν πραγματικότητα. Είναι εκείνος που θα σε πάρει αγκαλιά και δεν θα σε αφήσει να πάθεις τίποτα. Είναι εκείνος που θα σε βοηθήσει να βρεις το χαμόγελο που νόμιζες ότι είχες χάσει. Είναι εκείνος που θα σε αγαπήσει και θα τον αγαπήσεις πραγματικά. Θα ξυπνάς το πρωί και θα νιώθεις σαν να έχεις πεταλουδίτσες στο στομάχι σου. Θα σε κάνει να χαμογελάς χωρίς λόγο. Θα σε κάνει να ξεχνάς όλα σου τα προβλήματα. Θα είναι η πρώτη σου σκέψη το πρωί και η τελευταία το βράδυ. 




Couple, Romantic, Silhouette, Lovers, Love, Romance


Όταν τον βρεις, μην τον αφήσεις να φύγει... Αγάπησέ τον σαν να μην υπάρχει αύριο!

2 σχόλια:

  1. The only thing we ever learn is how to love and be loved in return, όπως έλεγε και το τραγούδι στο Moulin Rouge :)
    littlehopeflags.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε πραγματικά κανέναν... Αλλά από την άλλη.. you never know!! ;)

      Διαγραφή

Αναγνώστες

Πρόταση Ομορφιάς