Η αίσθηση της Αγάπης - Art of Life

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η αίσθηση της Αγάπης

Σκέφτηκες ποτέ πως μπορεί να είναι ο ήχος της σιωπής ?? Οποιοδήποτε είδος σιωπής...? Έχω την εντύπωση ότι θα μπορούσε να είναι μια από τις πιο γλυκές μελωδίες που θ’ άκουγες όταν κοιτάς στα μάτια τον άνθρωπό σου...
Αλήθεια, στις μέρες μας πόσοι από εμάς το κάνουν αυτό? Οι πιο πολλοί βρίσκουν μια δικαιολογία και κρύβονται πίσω από αυτή – θεωρώ ότι όλοι το κάνουν αυτό σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την αλήθεια. Όμως, αλήθεια, τι είναι αυτό που τους οδηγεί σε αυτή την κίνηση? Έχω την εντύπωση ότι είναι ο φόβος σε όλες του τις μορφές - ο φόβος της απόρριψης, ο φόβος του αύριο, ο φόβος του τι θα σκεφτεί ο άλλος... γενικά... ο φόβος...
Έχεις φανταστεί την εικόνα που θα”έδινες” στην αγάπη αν μπορούσες να την ζωγραφίσεις ??? Προσωπικά, δεν ξέρω να ζωγραφίζω. Δεν μπορώ ούτε μια ίσια γραμμή να τραβήξω! Μπορώ, όμως, να ζωγραφίσω υπέροχα με την φαντασία μου!! Αυτό που θα ήθελα να ζωγραφίσω, θα ήταν δύο σφιχτά δεμένα χέρια. Αυτό θεωρώ ότι είναι η αγάπη. Να μπορείς να κρατάς το χέρι κάποιου και να μην το αφήσεις ποτέ... για κανέναν λόγο και να μην επιτρέψεις κανέναν "άνθρωπάκο" να προσπαθήσει να «σπάσει» αυτό το δέσιμο..

«Ανθρωπάκια» θεωρώ όλα εκείνα τα άτομα που μόλις καταλάβουν ότι είσαι καλά, προσπαθούν να τα διαλύσουν όλα γύρω σου. Για το "καλό" σου.... όχι για να τροφοδοτήσουν τον εγωισμό τους ή για να δείξουν ότι θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους από όλους τους άλλους.... Λες και ξέρουν αυτοί ποιο είναι το "καλό" σου... Λες και έχουν καταλάβει το τι είναι αγάπη, λες κι έχουν νιώσει ποτέ το πώς είναι να αγαπάς….

Όταν θεωρείς ότι όλα γύρω σου είναι μαύρα, απλά, κλείσε τα μάτια σου φέρνοντας στο μυαλό σου κάτι που θα σε κάνει να χαμογελάσεις! Είμαι σίγουρη πως όταν σκεφτείς μια στιγμή που έζησες με κάποιον που αγάπησες πολύ, θα χαμογελάσεις χωρίς δεύτερη σκέψη.!! Έστω και νοερά, θα καταφέρεις να ξαναζήσεις εκείνη την σκηνή, ακόμα κι αν ξέρεις ότι έχει τελειώσει και δεν θα γυρίσει ποτέ.. Θα νιώσεις ένα φτερούγισμα, θα νιώσεις πεταλούδες στο στομάχι σου, θα νιώσεις την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά…. θα νιώσεις ευτυχία γιατί έζησες αυτή την όμορφη σκηνή... και θα νιώσεις τυχερός / τυχερή που κατάφερες να την ζήσεις...!! Μπορεί να είναι απλά μια ανάμνηση, αλλά τουλάχιστον υπάρχει... ευτυχώς!!
Υπάρχουν στιγμές που έκλαψες τόσο πολύ ώστε να νομίζεις ότι δεν έχεις πλέον άλλα δάκρυα...?? Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβεις με αυτό τον τρόπο το κορμί σου προσπαθεί να λυτρώσει την ψυχή σου...! Είναι ένας τρόπος να ξεσπάσεις... να σου φύγει το βάρος που κουβαλάς... τις άσχημες καταστάσεις που ζεις… τον έρωτα που δεν έχει ανταπόκριση… Μετά από αυτό το ξέσπασμα θα πρέπει να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να πας παρακάτω.. γιατί πρέπει να μπορέσεις να πας παρακάτω... να αφήσεις πίσω σου αυτό που σε πλήγωσε και να προχωρήσεις προς το μέλλον με περισσότερη δύναμη!!

Είπες ποτέ σε κάποιον "Σ’ αγαπώ, Είμαι εδώ για Σένα, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, όποτε με ζητήσεις" ενώ ξέρεις ότι δεν θα υπάρχει ποτέ ανταπόκριση?? Μην φοβηθείς να κάνεις αυτή την κίνηση για την αγάπη… σκέψου μόνο ότι κάτι τέτοιο ίσως να είναι η τελευταία σου ευκαιρία να πεις όσα νιώθεις... Έτσι βοηθάς τον εαυτό σου να διώξει το βάρος που έχεις στην ψυχή σου. Μπορεί με το πέρασμα του χρόνου να θεωρήσεις ότι ήταν μια λάθος κίνηση, μια κίνηση που δεν άξιζε να κάνεις, γιατί το άτομο δεν ήταν την άξιζε.

Την δεδομένη εκείνη στιγμή, όμως, ήταν η πιο σωστή, γιατί  σε βοήθησε να δεις την αλήθεια και να την αντιμετωπίσεις – όσο κι αν αυτό σε πόνεσε πολύ. Έπρεπε να πάρεις ένα μάθημα... και να πας παρακάτω... Μην φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου.. Εκείνος που δεν εκφράζεται είναι επειδή φοβάται να μάθει την αλήθεια. Έρχονται στιγμές που πρέπει να πληγωθείς, για να μπορέσεις να προχωρήσεις παρακάτω... γιατί έτσι θα πάρεις μαθήματα για το πώς θα ζεις καλύτερα!!

Κάνε όνειρα και πάλεψε γι αυτά... Δώσε ζωή στα όνειρά σου…. Νιώσε και ζήσε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία ….αγάπησε με όλη σου την ψυχή κι άφησε τους άλλους να σε αγαπήσουν….. μόνο έτσι θα καταφέρεις να ζήσεις πραγματικά!!

Μην μετανιώσεις για το άτομο που αγάπησες... Αν το κάνεις, δεν αγάπησες ποτέ πραγματικά....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Πρόταση Ομορφιάς