Το διαζύγιο.. - Art of Life

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Το διαζύγιο..


Όταν παντρεύεσαι είσαι σίγουρη ότι θα μείνεις για πάντα με τον άνθρωπο που διάλεξες. Για σένα υπάρχει μόνο εκείνος. Κάνεις όνειρα, έχεις σχέδια για το μέλλον και θες όλα να είναι τέλεια! Βλέπεις στην τηλεόραση αγαπημένα ζευγάρια να οδηγούνται σε επεισοδιακά διαζύγια και αναρωτιέσαι που χάθηκε η αγάπη που είχαν μεταξύ τους. Βλέπεις φιλικά ζευγάρια να χωρίζουν και να βρίζουν ο ένας τον άλλον και σκέφτεσαι πως κάποτε αγαπούσαν πολύ ο ένας τον άλλον. Ποτέ δεν σου περνάει από το μυαλό ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα όλα τα όνειρά σου να γκρεμιστούν και να οδηγηθείς κι εσύ σε ένα διαζύγιο.

Τελικά, στη ζωή, τίποτα δεν είναι σίγουρο… Και μια μέρα, αποφασίζεις κι εσύ ότι πρέπει να τραβήξετε διαφορετικό δρόμο. Δεν μπορείτε πλέον να είστε άλλο μαζί. Παλαιότερα, οι γυναίκες ούτε καν τολμούσαν να ζητήσουν διαζύγιο. Οι λόγοι ήταν κυρίως οικονομικοί, αφού οι περισσότερες δεν εργαζόντουσαν ή είχαν χρόνια να εργαστούν με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν δουλειά. Τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει πολύ, αφού αρκετές είναι ανεξάρτητες.

Το διαζύγιο δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Η ψυχολογία πριν και μετά την αίτηση προκαλεί άγχος και νεύρα. Οι καυγάδες είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, ακόμα και για άσχετους λόγους. Φυσικά, κανένας από τους δύο δεν παραδέχονται ότι τελείωσε ο γάμος. Εξομολογούνται το πρόβλημά τους σε φίλους, αναζητώντας μια συμβουλή ή – ουσιαστικά – την επιβεβαίωση για την λύση που έχουν σκεφτεί, αλλά δεν θέλουν οι ίδιοι να «αντικρίσουν».

Τα πράγματα είναι σχετικά πιο εύκολα αν δεν υπάρχουν παιδιά. Μπορεί, μετά το διαζύγιο, να δημιουργηθεί μια υπέροχη φιλία – αν δεν υπάρχει αντιδικία. Στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα….! Τα παιδιά, σε όλες τις ηλικίες, βιώνουν άσχημα τον χωρισμό των γονιών τους. Είναι κάτι που τους στιγματίζει και τους ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή τους. Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία και η προσωπικότητα του κάθε παιδιού, και το κατά πόσο «επιτρέπει» στον εαυτό του να βιώνει δύσκολα αυτό το γεγονός. Είναι σημαντικός ο τρόπος που οι γονείς θα χειριστούν για την βοήθεια των ίδιων και των παιδιών τους. Ο διάλογος είναι το καλύτερο αντίδοτο για να προχωρήσουν.

Τι γίνεται όμως με το δικό σου ψυχολογικό κομμάτι; Μια τέτοια απόφαση μπορεί κάνεις χρόνια να την πάρεις. Πάντα δίνεις ευκαιρίες και σε σένα και σε εκείνον. Πάντα δικαιολογείς κάποιες καταστάσεις που σε φθείρουν ψυχολογικά. Μπορεί να σε οδηγήσουν και στην κατάθλιψη, αλλά εσύ πάντα προσπαθείς για το καλύτερο. Κάποια μέρα ξυπνάς και αναρωτιέσαι…. Τι είναι το «καλύτερο» για το οποίο παλεύεις….? Και γιατί ποτέ δεν είναι αρκετό?


Έρχεται η στιγμή που πρέπει να διαλέξεις… Ή θα μείνεις να προσπαθείς μια ζωή, αλλά ουσιαστικά θα είσαι δυστυχισμένη ή θα φύγεις και θα αρχίσεις ξανά να ζεις. Αυτή η απόφαση φαντάζει η πιο δύσκολη στη ζωή σου. Είναι δύσκολο να αλλάξεις την ρουτίνα σου, γιατί φεύγεις από την ασφάλεια και πηγαίνεις σε κάτι άγνωστο.
Ξυπνάς το πρωί και είσαι αποφασισμένη… Θα του το πεις το απόγευμα, όταν βρεθείτε μετά την δουλειά… Και αρχίζεις να μιλάς με φίλες σου… και αρχίζεις να σκέφτεσαι τη μετακόμιση.. τις αλλαγές… Και τρομάζεις! Μέχρι το απόγευμα έχεις αλλάξει 100 φορές τη γνώμη σου και αποφασίζεις να μην πεις τίποτα. Το αναβάλεις για την επόμενη μέρα… και την επόμενη μέρα… Και ο καιρός περνάει…
Όταν, πλέον, δεν αντέχεις άλλο ή καταλάβεις ότι θες να αλλάξεις ζωή, σταματάς να λες δικαιολογίες στον εαυτό σου και απλά το κάνεις. Περνάς όλα τα στάδια ενός διαζυγίου, βγαίνεις αλώβητη και καταλαβαίνεις ότι τελικά ήταν κάτι που και οι δύο θέλατε, αλλά δεν τολμούσατε να το ομολογήσετε!!
Η ζωή είναι όμορφη και πρέπει πραγματικά να ζούμε την κάθε στιγμή. Μην παραμυθιάζεις τον εαυτό σου και μην αναβάλεις συνέχεια το τέλος που είναι μπροστά στα μάτια σου, αλλά δεν θες να παραδεχθείς.
Να θυμάσαι ότι κάθε τέλος, είναι μια νέα αρχή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Πρόταση Ομορφιάς