Ο σεβασμός - Art of Life

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ο σεβασμός

Αποτέλεσμα εικόνας για σεβασμος quotes



Από μικρή ήμουν ένα παράξενο παιδί. Δεν ήθελα να μιλάω με πολλά άτομα και δεν είχα πολλούς φίλους... Εδώ που τα λέμε, δεν είχα φίλους! Προτιμούσα να περνάω την μέρα μου διαβάζοντας γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να "ταξιδεύω" σε μαγικά μέρη και να ζω την ιστορία του βιβλίου. Και ήταν όμορφα γιατί κανείς δεν μπορούσε να σε πληγώσει... Ποτέ δεν ήμουν κοινωνική, αλλά πάντα σεβόμουν τα άλλα παιδιά και το ίδιο έκαναν κι εκείνα.

 

Και τα χρόνια περνάνε... Κι έρχεται η στιγμή που μεγαλώνεις και μπαίνεις, αναγκαστικά, σε μια "ζούγκλα" γεμάτη ανθρώπους - θηρία. Άνθρωποι που κύριο μέλημά τους είναι να σε χτυπήσουν όσο μπορούν και να σε "φάνε". Με αυτό τον τρόπο νιώθουν... δυνατοί. Ή τουλάχιστον, έτσι θέλουν να νιώθουν. 

 

Κάποιοι από αυτούς λατρεύουν το χρήμα. Όσο κι αν έχουν, θέλουν κι άλλο. Ζουν μόνο για να μαζεύουν χρήματα - όπως έκανε ο Σκρούτζ των παιδικών μας χρόνων. Τους αρέσει να φτιάχνουν ιστορίες για να εντυπωσιάζουν τον άλλον, αλλά με αυτόν τον τρόπο κρύβουν τον χαρακτήρα τους. Ας τα πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά τους...

 

Τέτοιοι τύποι δυσκολεύονται να βρουν σύντροφο, γιατί - και καλά - ψάχνουν κάτι το διαφορετικό. Αυτό σημαίνει ότι ψάχνουν άτομα που είναι συναισθηματικά πληγωμένα και θα εντυπωσιαστούν γρήγορα από τους φανφαρονισμούς τους. Αρχίζουν να λένε ιστορίες από την ζωή τους, που δεν μπορούν, όμως, να αποδείξουν και τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Και καλά, ήταν πάντα σπουδαίοι στη ζωή τους, σκληροί άντρες, οι γυναίκες έτρεχαν συνέχεια από πίσω τους, αλλά εκείνοι ήταν πάντα επιλεκτικοί, ότι έχουν αποκτήσει χρήματα από την εταιρεία που δημιούργησαν με πολύ κόπο και γι αυτό τον λόγο θέλουν να περνάνε καλά. Κάποιες γυναίκες μπορεί να την πατήσουν και να αποφασίσουν να είναι μαζί τους, ενώ μερικές άλλες μπορεί να τους παντρευτούν κιόλας!

 

Πώς ξέρουν να περνάνε καλά? Τρώγοντας... Βγάζουν όλους τους γνωστούς τους έξω για φαγητό, έτσι ώστε να τους εντυπωσιάσουν και να δείξουν ότι είναι κάποιοι. Στην πραγματικότητα είναι οι πιο ρηχοί άνθρωποι. Μέσα τους είναι άδειοι. Δεν μπορούν να αγαπήσουν κανέναν - ούτε καν τον εαυτό τους. Κρύβονται πίσω από φανφαρονισμούς για να μπορέσουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις - αυτό τους είναι αρκετό! Δεν σέβονται κανέναν. Πατάνε πάνω σου γιατί θεωρούν τον εαυτό τους καλύτερο από εσένα. Αυτοί είναι και κανένας άλλος.

 

Και το κάνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται ότι γι αυτά που σου κάνουν, εσύ φταις κι όχι εκείνοι! Θα πρέπει, λοιπόν, να ξέρεις ότι τέτοια άτομα δεν αξίζουν τον σεβασμό ούτε τον δικό σου, ούτε κάποιου άλλου. Απώτερος σκοπός τους είναι να περνάνε καλά εκείνοι, να μαζεύουν λεφτά απ' όπου μπορούνε και σκασίλα τους για τους άλλους. Είναι ο εαυτούλης τους και μόνο! Λόγια του αέρα μπροστά σου και πίσω σου θάψιμο. Λες κι έκανες το μεγαλύτερο κακό. 

 

Ειδικά όταν δουλεύεις γι αυτούς, θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να σε πατάνε. Έχουν το ύφος του "εγώ είμαι και κανένας άλλος". Φυσικά, δεν έχουν τα κότσια να παραδεχθούν ποτέ τα λάθη τους. Ξέρουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να πετάνε σπόντες. Και περιμένουν απάντηση σε αυτά που λένε, για να αρχίσουν σαν τα παγόνια να φουσκώνουν και να κοκορεύονται. Στην πραγματικότητα δεν έχουν να κοκορευτούν για κάτι, αλλά και μόνο στην ιδέα ότι θα μπορούσαν, είναι ευτυχισμένοι.

 

Σου έχω νέα, λοιπόν... Θα πρέπει να ξέρουν ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι και κάποιοι δείχνουν έναν άλλο εαυτό μέχρι να επιβεβαιώσουν τον χαρακτήρα σου - σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Μάθε ότι κάποιοι άνθρωποι δίνουν ευκαιρίες, αλλά τις περισσότερες φορές δεν τις αξίζεις. Μάθε να εκτιμάς τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, γιατί αν δεν τον εκτιμάς, θα μείνεις μόνος σου. Εσύ, τα ντουβάρια και τα λεφτάκια που λες ότι έχεις! 

 

Κατέβα από το φανταστικό σου άλογο και ξεκίνα να σέβεσαι τον άλλον ή βρες άτομα της συνομοταξίας σου για να κάνεις παρέα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανέχονται τις εξυπνάδες σου και απλά φεύγουν. Φεύγουν γιατί απογοητεύτηκαν. Φεύγουν γιατί απλά ο πύργος που είχες φτιάξει ήταν από άμμο και κατέρρευσε. Έτσι κι εγώ αποφάσισα να φύγω, γιατί τελικά, δεν υπάρχει κάτι να προσφέρεις! 

 

Σε θεωρούσα έναν σπουδαίο άνθρωπο, αλλά με τον καιρό μου απέδειξες το αντίθετο. Και είσαι υπερήφανος γι αυτό που είσαι..! Εσύ συνέχισε να είσαι στον κόσμο σου και να μαζεύεις λεφτά. Κατηγορώ τον εαυτό μου γι αυτά που έπαθα μέχρι σήμερα, αλλά είμαι χαρούμενη που θα καταφέρω να σταθώ και πάλι στα πόδια μου... 

 

Η ζωή είναι μικρή και χωράνε μόνο άνθρωποι που αξίζουν να είναι δίπλα σου. Έχουν κερδίσει τον σεβασμό σου κι εσύ έχεις κατακτήσει τον δικό τους! Με αποδείξεις, όχι λόγια!! 

Valentine, Love, Sweet, Teddy, Bear, Couple, Umbrella

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Πρόταση Ομορφιάς