Ένας χωρισμός... - Art of Life

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ένας χωρισμός...

Ο έρωτας είναι σπουδαίο συναίσθημα... Το έχουμε πει και το έχουμε νιώσει... Κανένας δεν ξέρει ποια μπορεί να είναι η διάρκειά του, αλλά πάντα, στο ξεκίνημα, ελπίζουμε να είναι παντοτινός..

Αλλά, κάτι τέτοιο, είναι σπάνιο στις μέρες μας. Ίσως να είχε μεγάλη διάρκεια κάποτε, αλλά τη σήμερον ημέρα αμφιβάλλω...! Το πρόσχημα είναι η "οικονομική κρίση". Θεωρώ ότι έχει "βοηθήσει" πολλους να βγουν από σχέσεις κι άλλους τόσους να ξεφύγουν από τον γάμο! Μην το γελάτε καθόλου... απλά σκεφτείτε το σαν την ιδανική λύση.. Ακόμα και το " στρίβειν δια του αρραβώνος" πλέον, δεν συμφέρει.. Κι εκεί έξοδα υπάρχουν και μετά... άντε να ξεμπλέξεις. 

Το χειρότερο σημείο ενός χωρισμού, είναι το κλάμα.... Όταν λες ότι πλέον δεν θες να είσαι με αυτό τον άνθρωπο για δικούς σου λόγους, αρχίζει το "παραμύθι"... Κι αρχίζει το ¨μπιρι μπιρι".. και το κλάμα. Ξαφνικά έχεις βρει άλλο άτομο - αποκλείεται να μην έχεις βρει κάτι. Το κλάμα δεν λέει να σταματήσει.. Γίνεται η αναδρομή στο παρελθόν, στις όμορφες στιγμές που έχετε ζήσει, τα όνειρα που κάνατε μαζί, αναφορά σε φίλους και γνωστούς που λένε ότι ταιριάζετε τόοοοοοοοσο πολύ.. Και καταλήγει στο ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εσένα, δεν υπάρχει νόημα στη ζωή χωρίς εσένα, δεν θέλει να ζήσει χωρίς εσένα.. Και ότι αν δεν αλλάξεις γνώμη, θα τελειώσει εκεί... Θα πέσει από το μπαλκόνι, θα πηδήξει μπροστά από ένα αμάξι, θα κόψει τις φλέβες, κτλ.... Δεν ξέρει τον τρόπο ακόμα, αλλά κάτι θα βρει...

Δεν σε απειλεί... απλά στο αναφέρει.. Κι εσύ έχεις μείνει με ανοιχτό το στόμα.. Λες ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνει κάτι που θα πληγώσει όλους τους φίλους και γνωστούς και ότι απλά η σχέση σας έφτασε στο τέλος της. Δεν είναι κάτι το τόσο τραγικό! Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν πολλά άτομα που θα μπορούσε να κάνει σχέση, απλά η δική σας σχέση τελείωσε. 

Κι εκεί αρχίζει πάλι το ίδιο σενάριο... και μην ξεχνάμε το κλάμα... Κι εκεί που θεωρούσες αυτό το άτομο σωστό, αρχίζεις να το ξανασκέφτεσαι... Και να πάλι οι απειλές - που δεν είναι απειλές, αλλά αναφορές - ότι η ζωή πλέον δεν έχει νόημα και ότι θα ήταν καλύτερα να τελειώσει εκείνη τη στιγμή...

Θα ήθελα να πω σε όλα αυτά τα άτομα, ότι η ζωή είναι πολύ όμορφη. Δεν τελειώνει με μια σχέση. Οι σχέσεις έρχονται και φεύγουν. Τίποτα δεν κρατάει αιώνια. Υπάρχουν άτομα που θέλουν πραγματικά πάρα πολύ να ζήσουν, αλλά, δυστυχώς, "φεύγουν" και δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα. Όλοι εμείς, λοιπόν, που έχουμε αυτό το πολύτιμο δώρο, καλό θα ήταν να το εκμεταλλευτούμε όσο περισσότερο γίνεται - για όσο διαρκεί - και να μην αφήσουμε ούτε μια σταγόνα να μας ξεφύγει!!

Με απειλές δεν κρατάς μια σχέση.... Απλά την "σκοτώνεις"... Οι σχέσεις έρχονται και φεύγουν.. Γι αυτό τον λόγο πρέπει να της ζεις όσο πιο έντονα μπορείς... γιατί μετά θα θες να είναι γλυκιές αναμνήσεις... που θα τις θυμάσαι και θα χαμογελάς...! 

Μάζεψε τα κομμάτια σου και προχώρα... γιατί όταν φεύγει ένα "τρένο", πάντα έρχεται το επόμενο...! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Πρόταση Ομορφιάς